מה זו גלאוקומה? – מהם תסמיני גלאוקומה

חשבתם שבמחלת הגלאוקומה הכל עניין של לחץ תוך עיני?! אז חשבתם!
לידיעתכם, יש גם גלאוקומה עם לחץ תוך עיני תקין. גלאוקומה היא אחת המחלות הגורמות לאיבוד ראייה בכל העולם, המחלה מתרחשת בצורה הדרגתית ומשפיעה על העיניים ללא סימפטומים מוקדמים-לכו להיבדק!

מה זו גלאוקומה?

מחלת הגלאוקומה או בשמה העברי -"ברקית ", זהו שם כללי למגוון רחב של פגיעות  בעצב הראיה אחת מהם באמת  מוכרת כ"מחלה של לחץ תוך עיני גבוה". אך יכולה להיות גלאוקומה גם עם לחץ תקין,כן! תקין לגמרי, לכן מומלץ לעשות צילומים ובדיקות  כמו, בדיקת שדה ראייה , בדיקת פכימטריה, בדיקת עיניים OCT  ועוד.

גלאוקומה היא קבוצה של הפרעות עיניים הגורמות נזק לעצב הראייה, עצב המעביר מידע עצום בין העין למוח .ישנם מספר סוגים של גלאוקומה, שני הסוגים העיקריים הם גלאוקומה רחבת זווית וגלאוקומה צרת זווית. ה"זווית"  מתייחסת למיקום בין הקשתית והקרנית, את המיקום שבו הנוזל (אקוויוס)  מתנקז דרך תעלת ניקוז מתוך העין, ויוצא למערכת הדם.

מי נמצא בסיכון לפתח גלאוקומה?

מלבד גורמים גנטיים וגיל מתקדם 40 שנה ואילך , גורמי סיכון אחרים כוללים בין היתר ,מוצאים שונים, קוצר ראיה גבוה, יתר לחץ דם, סכרת, טראומה,  קרנית דקה ועוד. לשם קביעת האם הקרנית דקה או עבה ישנה בדיקה מיוחדת הנקראת – בדיקת פכימטריה.

מהם התסמינים של גלאוקומה?

אין ! בשלבים המוקדמים לפחות, ייתכן ולא יהיו תסמינים  כלל. כלומר, עד שהיא מורגשת, היא כבר התקדמה עד לנקודה שבה קשה יהיה  לעצור אותה לכן הגלאוקומה נקראת ודי בצדק:
"הגנב השקט של הראייה".
ישנם סוגים רבים אך גלאוקומה ראשונית הנקראת רחבת זווית (POAG) היא הסוג הנפוץ ביותר. סוג זה מהווה את רוב המקרים בגלאוקומה. תעלת הניקוז של העין נחסמת ואז הלחץ מתחיל להצטבר בתוך העין. החסימה מתרחשת בהדרגה , לחץ מוגבר כזה הורס בסופו של דבר את תאי העצב האופטיים, "כתמים"  מתחילים להיווצר בשדה הראייה ולא תמיד יורגשו (לא בשלבים המוקדמים).

 אז איך באמת נשמר?  פשוט …נלך להיבדק !

כדי  לאבחן גלאוקומה יש לבצע בדיקת עיניים מקצועית ומקיפה באופן קבוע  ולהיעזר במכשור הטכנולוגי הקיים כיום בשוק כדי לתת לרופא את מירב המידע והאמינות הנצרכים,הבאנו כאן לידיעתכם מה בעצם רופא העיניים יבדוק  ויעריך ולאיזה בדיקות הוא ישלח אתכם  . רמז… לא רק חדות ראייה ולחץ.

  • בדיקת סליט למפ- מיקרוסקופ מיוחד
    לשם בדיקת עיניים הרופא יזליף טיפות להרחבת האישונים כדי לראות ביתר קלות, בשדה רחב יותר ובדיוק רב יותר את חלקי העין בעזרת  מקרוסקופ מיוחד. הרופא יבחן את כל חלקי העין בדגש על החלק האחורי הנקרא  הפונדוס -קרקעית העין.אזור זה מורכב מהרשתית, זגוגית, עצב הראייה, וכלי הדם. בעזרת עדשות המיקרוסקופ ועדשות מיוחדות נוספות הרופא יתיחס וישווה פרמטרים כמו צבע, צורה, מבנה, כלי הדם, גודל ויחס מסוים בכל עין לחוד של עצב הראייה ובין העיניים יחדיו.
  • בדיקת טונומטריה
    בדיקה מהירה של הלחץ התוך עיני. ישנם כמה שיטות, הנפוצה ביותר היא באמצעות טונומטר, הרופא לשם כך יזליף טיפות עיניים לאלחוש  העין ולאחר מכן יפעיל לחץ קל על הקרנית, כדי להזיז אותה מעט. ההתנגדות של הקרנית לפעולה זו נמדדת ונרשמת.
  • בדיקת גונוסקופיה
    הרופא ישתמש במכשיר ייחודי – גוניוסקופ ,המכשיר מורכב מאופטיקה ייחודית, כדי להסתכל על הזווית. פעמים הרופא יעזר בצילום מקטע קדמי- זווית OCT  ללא מגע וללא טיפות בעין כלל .
  • בדיקת פכימטריה
    עובי הקרנית חשוב שכן הוא יכול להצביע על הקריאה האמיתית והמדויקת יותר של הלחץ התוך עיני. המטופל ישלח לבדיקת פכימטריה. קרנית עבה מידי, מראה קריאת לחץ תוך עיני גבוה יותר משהיא באמת וקרנית דקה עשויה להראות לחץ תוך עיני נמוך מהמציאות , הרופא על פי התוצאות ידע לשכלל את התוצאה לדיוק מירבי ולעקוב אחרי המטופל בפעמים הבאות.

איך מטפלים במחלה?

ישנם שיטות שונות והחידושים הם רבים ,החל מטיפות ,תרופות, לייזר, ניתוחים, מסתמים ועוד מטרתם להוריד את הלחץ התוך עיני בשיטות שונות. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו ותופעות הלוואי, אך המודעות והמניעה הם חשובות ביותר.

לסיכום:

כאמור הדרך הטובה ביותר  כדי לדעת אם המחלה קיימת בכלל ואם כן האם היא מאוזנת או מתקדמת היא באמצעות בדיקות חוזרות ונשנות של בדיקות עיניים כגון שדה הראיה OCT , הרופא יחד עם ההיסטוריה הרפואית הכללית, העינית ועל פי בדיקתו המקצועית הקלינית ותוצאות הבדיקה יבדוק, יעריך ויחליט האם לפתוח בטיפול חדש  או להשאיר את המטופל במתכונת הנוכחית.

זה המקום להדגיש שחשוב מאוד להיענות ולהישמע להוראות הרופא המטפל ולקחת בזמן ובמינון המתאים ולהתמיד בטיפול. הבדיקות והמעקב לאורך זמן ישקפו  לרופא אם ובכמה הראייה נפגעה מהגלאוקומה, האם חל שינוי לרעה בתפקוד העצב מבדיקות קודמות. איך נראה  מבנה העצב, היום ואיך היה בעבר כמה סיבי עצב מסוימים היו וכמה נשארו ועוד.

זכרו !

המטרה החשובה של רופא העיניים והמטופל, היא לשמור במשך כל החיים על עצב הראייה אם המחלה נתפסת בשלבים המוקדמים שלה, ההתקדמות שלה יכולה להאט ואף להיעצר זיהוי מוקדם על ידי בדיקות עיניים שגרתיות ושימוש במכשור הטכנולוגי הוא המפתח למניעת נזק בלתי הפיך לראייה.

שמרו על העיניים שלכם ! 

למה דווקא ב -BEST MEDICAL ?

  • חדש-שירות VIP עבור מטופלים פרטיים וחברות הביטוח הכולל תיאום בדיקה באופן מיידי ופענוח עד 24 שעות עבודה
  • זמינות התורים מיידית
  • פענוח תוך 7 ימי עבודה
  • ביצוע הבדיקה ע"י אופטומטריסט מקצועי בעל ידע רב ונסיון מעל 10 שנים
  • פענוח ע"י רופאי עיניים מומחים

איך קובעים תור?

בדיקת עיניים לגלאוקומה מוענקת במרפאתנו על ידי מר רועי קאופמן אופטומטריסט מוסמך בעל ותק ונסיון של למעלה מ- 10 שנים בתחום ההדמיה.
ניתן לקבוע תור בטל' – 073-3705618  או באמצעות טופס צור קשר
כתובת מכון עיניים – העצמאות 67 ,בת ים (פסאז בנק לאומי) – לדרכי הגעה באמצעות waze  לחצו כאן >

 

צרו איתנו קשר

לקביעת תור מהיר לבדיקת עיניים גלוקואומה

<!–

ד״ר נילי רז

–>

תפריט נגישות